Vacature: Projectmedewerker Digiwijs 3.0 (24 – 28 uur)

Utrechters digiwijzer maken door hun digitale vaardigheden te ontwikkelen en zo hun wereld te openen: Dat is de sociale en maatschappelijke impact van Digiwijs 3.0. Om de dienstverlening van Digiwijs verder te versterken zoeken we een projectmedewerker die de organisatie van het cursusaanbod op zich wil nemen. Reageren kan t/m 7 augustus 2024.

Utrecht telt veel inwoners die niet of nauwelijks met de computer overweg kunnen. In onze huidige samenleving leidt dit tot uitsluiting; mensen ontbreekt het aan mogelijkheden om met voldoende zelfstandigheid hun zaken te regelen. WIJ 3.0 doet hier iets aan via Digiwijs 3.0: met tientallen vrijwilligers bieden we door het jaar heen in verschillende wijken computercursussen. Tevens bieden we oefeninlopen en thematisch lesaanbod. Daarmee kunnen jaarlijks ruim duizend Utrechters digitaal vaardiger worden en daarmee zelfredzamer.

Over Digiwijs 3.0

Een klein team van betaalde medewerkers vormt de spil binnen Digiwijs. Met elkaar zorgen zij voor de gehele dienstverlening waarin de inzet van vrijwilligers een belangrijke rol vervult. Het team houdt zich bezig met onder meer het werven en de intake van cursisten, de werving en training van de vrijwilligers en het actueel houden van het lesmaterieel. Daarnaast hebben we aanbod vanuit samenwerkingsverbanden, onder meer met Bibliotheek Utrecht. Het team organiseert zo onder meer Oefeninlopen en een thematisch lesaanbod in bibliotheekvestigingen.

Over de functie

Als projectmedewerker richt je je vooral op het organiseren van de cursussen. Deze bieden we gebundeld aan in drie periodes in het jaar. Voor, tijdens en na de cursusperiode hou je je met verschillende taken bezig, zoals de zorg voor nieuwe aanmeldingen en het inschrijven van cursisten, het plannen van de cursussen en het organiseren van de cursuslocaties en het schakelen met ons onderdeel ‘Digiwerkt’ t.b.v. de cursuscomputers. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor vrijwilligers en cursisten tijdens de cursusperiode en hou je je bezig met het in contact komen met cursisten die om onbekende redenen afwezig zijn. Verder hou je je bezig met het aanbieden van de Oefeninlopen op verschillende locaties in de stad.

Je werkt als projectmedewerker nauw met collega’s samen op alle aspecten die nodig zijn om een cursusperiode soepel te organiseren.

Als lid van het team draag je mede de zorg voor de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening van Digiwijs 3.0.

Wat vragen we?

Je kunt goed gestructureerd werken en schiet niet snel in de stress. Je bent goed in sociaal contact en vindt het leuk om contact te hebben met onze zeer diverse groep cursisten. Tegelijk kan je voldoende afstand en zakelijkheid behouden. Je vindt het leuk om administratief verschillende zaken aangaande de cursussen vast te leggen. Je weet zaken intern en extern goed te verbinden en dingen te regelen die nodig zijn om een cursus te laten starten.

Wat breng je mee?

 • mbo werk- en denkniveau;
 • ervaring in werk dat een beroep doet op je sociale vaardigheden;
 • ervaring met administratieve taken dan wel in staat je dit snel eigen te maken;
 • ervaring met het organiseren van activiteiten;
 • betrokkenheid bij onze doelgroep en affiniteit met de problematiek rond digitale beperkingen en taalproblematiek;
 • flexibel bij het inplannen van taken en afspraken;
 • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Thuiswerken is mogelijk, maar vanwege de kantoorbezetting (voor inkomende telefoontjes en aanloop) is het een pré als je eventueel op maandag, dinsdag en/of woensdag beschikbaar bent om (ook) op kantoor te zijn.

Wat bieden wij?

Wij vragen een Verklaring Omtrent Gedrag aan onze medewerkers.

 • Waardering volgens CAO Sociaal Werk in schaal 7. Het bijbehorende salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring en bedraagt max € 4.274,= bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week.
 • Een jaarcontract voor 24-28 uur per week met de intentie om dit aansluitend te verlengen.
 • Individueel keuzebudget (IKB) van circa 18% van jouw salaris (IKB is opgebouwd uit o.a. 8% vakantietoeslag en de eindejaarsuitkering).
 • Een loopbaanbudget van 1,5% dat je kunt inzetten voor je loopbaanontwikkeling of vitaliteit.
 • Deelname aan PFZW-pensioenverzekering en aan intern opleidingsjaarplan.
 • Een uitdagende functie in een jonge en dynamische organisatie met ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven.

Contact en reageren

Wil je meer weten over de functie Projectmedewerker Digiwijs 3.0, dan kun je contact opnemen met projectcoördinator Colette van Duin, 06-552 10 583, of met teamleider Robert Giesberts, 06- 372 99 698.

Ga voor meer informatie over WIJ 3.0 naar www.wij30.nl

Voor specifieke informatie over Digiwijs 3.0 zie www.digiwijs30.nl

Solliciteren is mogelijk t/m 7 augustus 2024

Stuur je sollicitatie naar vacature@wij30.nl t.a.v. Peter Smulders, teamleider HR. De eerste sollicitatiegesprekken voeren we bij voorkeur in week 33. Mocht dat een probleem zijn, vermeld dat dan bij je sollicitatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.