Vrijwilligerswerk bij Digiwijs

Digiwijs is een organisatie die zich inzet om de digitale kloof te verkleinen. Dit doen wij door verschillend vrijwilligerswerk, zoals vrijwilligersdocent en inloper. Op deze pagina gaan wij jou alles vertellen over wat jou te wachten staat als je vrijwilligerswerk wilt doen bij Digiwijs. Daarnaast lees je hier hoe vrijwilligers denken over ons als organisatie en hoe het proces verloopt als jij eenmaal aangeeft geïnteresseerd te zijn in vrijwilligerswerk. Digiwijs is in heel Utrecht actief, zo zitten wij in de wijken Overvecht, Kanaleneiland, Zuilen, Neude en Vleuten.

Wat zijn de taken van een vrijwilligersdocent bij Digiwijs

In deze video vertelt onze vrijwilliger Jelle over zijn werkzaamheden bij Digiwijs. Zo vertelt hij onder andere dat hij elke week aan één groep lesgeeft. Als vrijwilliger bij Digiwijs ben je twee uur per week bezig. Dit kan ook meer zijn als je dat zelf wilt, maar als vrijwilliger-docent geef je één keer per week les. Een cursus duurt maximaal tien weken. Dit betekent dus dat jij als vrijwilliger niet een heel jaar actief hoeft te zijn en zelf bepaalt wanneer jij les kunt geven. In de video vertelt Jelle verder over welke mensen een cursus volgen bij ons en wie jij dus helpt. Daarnaast vertelt Jelle waarom hij vrijwilliger is geworden bij Digiwijs.

In de video (links) vertelt Ron over zijn werkzaamheden als vrijwilligersdocent en inloper. Ron is één van onze meest actieve vrijwilligers. Hij is al enkele jaren betrokken bij Digiwijs. Ron begon met vrijwilligerswerk bij Digiwijs toen hij merkte dat hij veel tijd overhad sinds de kinderen uit huis waren. Met zijn vrije tijd wilde hij iets terugdoen voor de maatschappij. Sinds zijn komst bij Digiwijs is Ron niet meer weg te denken bij onze organisatie.

Ontmoet Joeri Weeda, onze vrijwilligerscoordinator

Krijg een beeld van wie de vrijwilligerscoördinator is bij Digiwijs, namelijk onze Joeri Weeda! In deze uitgebreide video (zie hieronder) krijg je een klein kijkje in Joeri's leven en wat hij precies doet voor Digiwijs en de vrijwilligers. Heb je meer vragen over Joeri of wil je een keer met hem praten? Mail dan naar joeri.weeda@wij30.nl.

Zet je in als vrijwillgersdocent

Als Digicoach geef je les op het gebied van digitale (basis)vaardigheden aan een groep van maximaal 10 cursisten. De leervragen van de deelnemers, veelal ouderen en anderstaligen, zijn zeer uiteenlopend. Je geeft de cursus samen met een collega Digicoach. Wij verzorgen het lesmateriaal. Jij kan je daar snel op inwerken en jouw groep door de lesstof heen leiden. Veel cursisten zijn door taal, maatschappelijke positie en privé-situatie kwetsbaar. Aan de Digicoach is het de uitdaging om iedereen te bieden wat ze nodig hebben. Benodigde tijd: vanaf 2 uur per week.

Heb je een goede kennis van Windows, apps en MS Office en wil je onze deelnemers vanaf de basis leren omgaan met de computer? Ben je niet bang om voor een kleine groep te spreken? Dan is deze functie zeker iets voor jou! Kom dan ons team van DIGICOACHES versterken.

Alle geweldigen bonussen als vrijwilliger bij Digiwijs

  • Vrijwilligersvergoeding
  • Gratis evenementen zoals pubquizzen, feesten en een kersteditie
  • Gratis trainingen om te groeien als vrijwilliger en als persoon
  • Gratis workshops die je kunt volgen
  • Mogelijkheid om deel te nemen aan onze vrijwilligerscommunity
  • Een laptop van Digiwijs (indien je er een wilt hebben)
  • Geweldige vrijwilligerscadeaus