Digiwijs helpt bij digitale vragen

Digiwijs 3.0 start inloop voor digitale hulpvragen

Voor bewoners is het in deze coronatijden lastig of onmogelijk om naar een cursus digitale vaardigheden te gaan. Daarom wil Digiwijs 3.0 meer doen om mensen met enkelvoudige vragen over digitale zaken te helpen. Om dit te bereiken, start Digiwijs 3.0 vanaf 1 maart 2021 in een aantal wijken een pilot met digitale inloop. Op bepaalde tijden beantwoorden mensen van Digiwijs hulpvragen van bewoners.

Mensen met digitale hulpvragen op weg helpen

Online de weg weten is nu heel belangrijk. Denk aan bestellingen doen in een internetwinkel, videobellen, online een afspraak maken met de gemeente of een gezondheidscentrum, een “mijn account” aanmaken. Dit zijn allemaal incidentele zaken, waarmee Digiwijs bewoners eenvoudig kan helpen.

Naast het aanbieden van cursussen in digitale vaardigheden, pakt Digiwijs nu ook deze behoefte op. Samen met de klant willem we hun digitale hulpvragen beantwoorden. Na afloop geven wij een lesbrief mee waarin zo eenvoudig mogelijk staat uitgelegd welke handelingen er zijn. Wij hopen dat de klant ons daarmee een volgende keer niet nodig heeft. Als dit wel zo is, zijn ze natuurlijk gewoon welkom bij onze digitale inloop.

Flyer: Digiwijs helpt je op weg
Digiwijs flyer

Hoe doen we dit?

We starten met de digitale inloop in een aantal wijken waar we al actief zijn: in de Bibliotheek Kanaleneiland, buurtcentrum Hart van Hoograven en WIJ 3.0 locatie Ghanaplein in Overvecht. Op gezette tijden is iemand van Digiwijs 3.0 aanwezig om digitale hulpvragen op te lossen. Mensen moeten zich vooraf aanmelden (telefonisch of per e-mail) of ter plekke een afspraak maken. We voeren de pilot uit met professionals. In een later stadium zullen we hier mogelijk vrijwilligers voor gaan inzetten.

Veilig omgaan met persoonsgegevens

Natuurlijk gaan we veilig om met persoonlijke informatie, in lijn met de AVG- richtlijnen. We noteren naam, telefoonnummer en hulpvraag voor het maken van een afspraak en zullen naam en telefoonnummer na twee weken verwijderen. Voor het beantwoorden van vragen gebruiken we een laptop die geen cookies met gevoelige informatie bewaart. Verder slaat Digiwijs verder geen persoonlijke informatie op.

Waar vind je ons?

Woensdag tussen 10 en 12 uur in WIJ 3.0 Ghanaplein, Ghanadreef 2 in Overvecht)
Woensdag tussen 10 en 12 uur in Bibliotheek Kanaleneiland
Donderdag tussen 10 en 12 uur in Buurtcentrum Hart van Hoograven

Wil je meer informatie?

Stuur een e-mail naar digiwijs@wij30.nl
Download de flyer