Wat is Digiwijs 3.0?

Voor wie nog niet overweg kan met een computer en internet biedt Digiwijs 3.0  computercursussen aan. Er is een cursus voor wie echt van het begin alles wil leren tot een cursus voor wie al een beetje ervaring heeft met computeren. Daarnaast bieden we oefeninlopen waar je onder begeleiding kan oefenen op de computer.
Het leren gebruiken van de computer en internet opent de deur naar meer zelfstandig zaken regelen, met meer zelfvertrouwen. En het geeft toegang tot een groter sociaal netwerk. En dat begint al op de cursus waar je met een groep mede-cursisten aan de slag bent. Leren computeren kan ook het begin zijn om beter Nederlands te leren. Voor het begrijpen van de moeilijke computerwoorden hebben we een apart gidsje gemaakt.

Digiwijs 3.0 werkt nauw samen met de Bibliotheek en Taal Doet Meer, onder ander in inloopspreekuren van DigiTaalhuis Utrecht.

Vrijwillige Inzet Goed Geregeld

Bij Digiwijs 3.0 is de inzet van vrijwilligers goed geregeld. Daarom hebben wij het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld. Wat dat betekent, lees je hier.

Logo keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld

Team Digiwijs

Het kernteam van betaalde medewerkers wordt gevormd door:

  • Peter Haver, projectcoƶrdinator
  • Joeri Weeda, projectmedewerker & vrijwilligerscoƶrdinator
  • Juliana Zimmerman, projectmedewerker Cursussen
  • Petra Andriessen, projectmedewerker Educatie

Voor en van

Digiwijs 3.0 komt voort uit stichting Computerwijk. Zij startte rond 2005 met computercursussen in enkele gemeenten gebaseerd op het principe dat je in je eigen wijk een cursus moest kunnen volgen en dat hiertoe wijkbewoners elkaar hielpen. Dit principe huldigen we nog steeds, al blijkt soms in praktijk dat het niet altijd mogelijk is.