Wat is Digiwijs 3.0?

Bij Digiwijs 3.0 maken we Utrechters digiwijzer. Wij helpen ze om hun digitale vaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren. Zo vergroten de cursisten hun netwerk en openen wij hun wereld.

Wij bieden computercursussen aan 

Voor wie nog niet overweg kan met een computer en internet biedt Digiwijs 3.0 computercursussen aan. Er is een cursus voor wie echt van het begin alles wil leren tot een cursus voor wie al een beetje ervaring heeft met computeren. Kijk hier naar het aanbod van Digiwijs. Daarnaast bieden we oefeninlopen in verschillende bibliotheken waar je onder begeleiding kan oefenen op de computer. 

Zelfstandigheid bevorderen

Het leren gebruiken van de computer en internet opent de deur naar meer zelfstandig zaken regelen, met meer zelfvertrouwen. En het geeft toegang tot een groter sociaal netwerk. En dat begint al op de cursus waar je met een groep mede-cursisten aan de slag bent. Leren omgaan met de computer kan ook het begin zijn om beter Nederlands te leren. Voor het begrijpen van de moeilijke computerwoorden hebben we een boekje gemaakt: Digigids.

We verzorgen Digitale inloopspreekuren

Voor wie vragen heeft over de computer, tablet of telefoon kan terecht bij onze digitale inloop-spreekuren in verschillende bibliotheken. Op elke inloop staan één of twee vrijwilligers van Digiwijs die bezoekers verwelkomen en helpen bij diverse vragen. 

Jelle Keppels over vrijwilligerswerk bij Digiwijs

Meer informatie

Meer weten over wat Digiwijs voor jou kan betekenen? Neem contact op met ons.

Digiwijs 3.0 werkt nauw samen met de Bibliotheek en Taal Doet Meer, onder ander in inloopspreekuren van DigiTaalhuis Utrecht.

Vrijwillige Inzet Goed Geregeld

Bij Digiwijs 3.0 is de inzet van vrijwilligers goed geregeld. Daarom hebben wij het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld. Wat dat betekent, lees je hier.

Logo keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld

Team Digiwijs

Het kernteam van betaalde medewerkers wordt gevormd door:

  • Colette van Duin, projectcoördinator Digiwijs
  • Joeri Weeda, vrijwilligerscoördinator
  • Juliana Zimmerman, projectmedewerker Cursussen
  • Nicole Jacott, projectmedewerker Cursussen
  • Petra Andriessen, projectmedewerker Educatie
  • Abdelbasset Belkadi, projectassistent

Voor en van de wijk

Digiwijs 3.0 komt voort uit stichting Computerwijk. Zij startte in 2005 met computercursussen in enkele gemeenten vanuit het idee dat je in je eigen wijk een cursus moest kunnen volgen en dat wijkbewoners elkaar konden helpen. Dit principe passen we nog steeds toe bij Digiwijs 3.0.