Aanbod

Digiwijs 3.0 biedt verschillende computercursussen en mogelijkheden voor Utrechters om te oefenen. Daarnaast organiseren we op verzoek workshops, bijvoorbeeld rond het regelen van eigen geldzaken of het gebruik van de UWV-site, werk.nl.

Dit is ons aanbod in 2023.

OEFENEN.NL

Dit is een individuele instapcursus waarin we veel aandacht geven aan het begrijpen van alle basishandelingen en computerwoorden.
meer informatie >

Start-digitaal

Dit is een instapcursus waarin we naast het begrijpen van alle basishandelingen en computerwoorden veel extra aandacht geven aan de Nederlandse taal. Dit is een groepscursus.
meer informatie

Basiscursus A – Leren omgaan met de computer

Deze cursus is voor mensen die de Nederlandse taal beheersen, maar weinig of geen ervaring hebben met de computer. In deze cursus leert de cursist omgaan met de computer, zoals werken met het toetsenbord en de muis, documenten maken in Word(pad) en het internet opgaan.
meer informatie >

Basiscursus B – De verdieping

Deze cursus is voor mensen die de onderwerpen van de basis A onder de knie hebben en zich willen verdiepen. In deze cursus leert de cursist over e-mailen: een e-mailaccount aanmaken, berichten schrijven en versturen, bijlages ontvangen en versturen en leert meer over Google Apps: Google Drive(basis), Google Maps en You Tube.
meer informatie >

Cursus C – Het Vervolg

Met deze cursus verbetert u uw kennis en vaardigheden. Samen met uw docent bepaalt u de oefenstof. Het gebruik van internet komt ruim aan bod.
meer informatie >

Digiworkshops

U heeft kennis van de computer en u kunt omgaan met een e-mailaccount. Dan hebben wij leuke en nuttige workshops om actueel te blijven en meer te leren.
meer informatie >

Alle belangstellenden krijgen vooraf een intakegesprek om te bepalen welke cursus het beste bij hun past.

In al onze cursussen is extra aandacht mogelijk voor de Nederlandse taal. Tijdens het lesgeven houden we hier rekening mee.

Digiwijs computerlessen op televisie

Voor wie?

Digiwijs 3.0 is er voor iedereen die graag beter wil leren omgaan met de computer en met internet. We zijn er voor jong en oud en alles er tussenin. Voor mensen met een goede opleiding en mensen zonder opleiding. En als je niet zo sterk bent in de Nederlandse taal hebben we mogelijkheden om daarin extra steun te geven.

INTERESSE? AANMELDEN?

Wil je je aanmelden? Klik dan hier. Of op AANMELDEN bovenaan deze pagina.

Eerst meer weten over de mogelijkheden? Bel ons op maandag t/m donderdag tussen 9:30 en 16:00 uur op 030-878 15 35.

Of kom langs bij Digiwijs 3.0 op Ghanadreef 2. Een e-mail sturen kan ook: digiwijs@wij30.nl

Meer informatie kun je ook krijgen bij de Wegwijzers op het Doe Mee spreekuur in de bibliotheken in de stad. Of door binnen te lopen bij een van de Doe Mee Startpunten, wekelijks in meerdere wijken.

ervaringen van cursisten

Afgelopen winter volgde ik de cursus A in buurthuis De Strooij.
Ik zou  10 lessen voor beginners volgen, maar door het  Coronavirus kon ik  de laatste 2 lessen niet volgen, althans voorlopig niet.
Ik werd per brief op de hoogte gebracht  en na verloop van tijd kreeg ik  bericht dat ik de  laatste lessen – op 1,5 meter afstand –  kon volgen in de bieb in Overvecht.
Alles was keurig geregeld en de 2 laatste lessen werden er 4, omdat men bang was dat  door een paar maanden  geen les te hebben gehad er wel het een en ander zou zijn weggezakt.
Nu is het vakantie en ga ik uitkijken naar de vervolglessen en ook die zullen zijn aangepast, omdat het Coronavirus nog steeds rondwaart.
Hulde voor alle moeite, de goede communicatie door middel van telefoontjes en brieven, zodat ik de lessen heb kunnen afmaken en ook nog een diploma kreeg.

Hartelijke groet,
Martin Ottolander

__

Goedemiddag allen,

Hartelijk dank voor de geboden aanbieding.
Gaarne zou ik in september de cursus volgen van nader te bepalen thema’s, zo mogelijk in de Strooij of de Biep.
Ben heel dankbaar voor de hulp die ik als tachtig plusser In de afgelopen periode van jullie mocht ontvangen.
Allemaal niet mekkeren maar duim omhoog.

Groetjes, Bert Blijleven