Start-Digitaal

Dit is een groepscursus waarin we veel aandacht geven aan het begrijpen van alle basishandelingen en computerwoorden én extra aandacht geven aan de Nederlandse taal. We werken met de online omgeving van Oefenen.nl. De cursus werkt onder meer met filmpjes en helpt deelnemers om eenvoudige handelingen achter de computer zelf te doen.

De cursusgroep bestaat uit maximaal 8 personen en heeft twee docent-vrijwilligers.

Wat gaat u leren?

In deze cursus gaan we heel veel Nederlands praten. We leren het alfabet en de woorden die bij de computer horen en leren samen over Nederland. Dit doen we met veel oefeningen en spelletjes. We gebruiken daarbij ook de online omgeving van oefenen.nl. Over de computer leren we:

  • Onderdelen van de computer
  • Toetsenbord en de muis (Nederlandse woorden typen)
  • Basis Wordpad
  • Zoeken op de computer
  • Zoeken op internet

Wanneer & hoe lang?

We starten 3 keer per jaar: in januari, in mei en in september. Elke cursus duurt 10 weken, met per week 2,5 uur les. Deze cursus starten we op bij voldoende belangstelling.

WAAR?

De cursus wordt op verschillende plekken in de stad gegeven, zoals in Overvecht, Zuilen, Kanaleneiland, Hoograven en Vleuten/De Meern. Onze computerlokalen zijn in de bibliotheek of het buurthuis. Of gezellig bij Digiwijs 3.0 op het Ghanaplein (Overvecht). Het is dus mogelijk om in de buurt een cursus te volgen. Maar let op: soms zijn er niet genoeg deelnemers uit de eigen buurt. Dan vragen wij of ze mee te doen op een andere plek.

Kosten?

De computercursus kost € 26,00. Er kan betaald worden met een geldige U-pas met voldoende saldo. De cursist ontvangt een cursusmap en een Digigids. Dit is een computerwoordenboek voor beginners met plaatjes.

Interesse? Aanmelden?

Wilt u zich aanmelden? Klik dan hier op AANMELDEN.

Wilt u eerst meer weten over de mogelijkheden? U kunt ons bellen op maandag t/m donderdag tussen 9:30 en 16:00 uur op 030-878 15 35. Of langskomen op Ghanadreef 2. Ook kunt u een email sturen naar digiwijs@wij30.nl

Meer informatie kunt u daarnaast krijgen bij de Wegwijzers op het Doe Mee spreekuur in de bibliotheken in de stad. Of door binnen te lopen bij een van de Doe Mee Startpunten, wekelijks in meerdere wijken.