Vrijwilliger worden?

Anderen helpen te leren computeren?

Digiwijs 3.0 draait op een enthousiast team van ongeveer 70 vrijwilligers. Deze vrijwilligers worden door een net zo bevlogen team van vier betaalde medewerkers ondersteund.

Samen zetten we ons in om de Utrechters digitaal vaardiger te maken. Dit opent de deur naar meer zelfstandig digitale zaken regelen en het geeft toegang tot een groter sociaal netwerk. Naast het ontwikkelen van digitale vaardigheden zijn onze cursussen ook een belangrijke plek voor sociale ontmoetingen.

De meest vrijwilligers bij Digiwijs zetten zich in als (assisitent) docent of als inloop-docent computerinloop. Ook zijn er vrijwilligers die actief zijn op het gebied van ICT-ondersteuning en administratieve ondersteuning.

Wil jij ook Utrechters helpen mee te doen in de digitale samenleving? Kijk dan of jij je een paar uur per week kunt helpen als vrijwilliger.

Cursus-Docent

Als vrijwillige docent geef je les op het gebied van digitale (basis)vaardigheden aan een groep van maximaal 10 cursisten. De leervragen van de deelnemers, veelal ouderen en anderstaligen, zijn zeer uiteenlopend. Je geeft les aan groepen van maximaal 10 cursisten. Je geeft de cursus samen met een collega docent. Wij verzorgen het lesmateriaal. Jij kan je daar snel op inwerken en een groep van 8 tot 10 mensen door de lesstof heen leiden. Veel cursisten zijn door taal, maatschappelijke positie en privé-situatie kwetsbaar. Aan de vrijwilligers is de uitdaging om iedereen te bieden wat ze nodig hebben.

Vind jij het leuk om mensen met de computer te leren werken en ben je niet bang om voor een kleine groep te spreken? Dan is deze functie zeker iets voor jou!

Inloop-DOCENT

Het komt regelmatig voor dat cursisten of andere mensen uit de buurt nog met vragen zitten, of niet de mogelijkheid hebben om thuis te kunnen oefenen. Daarvoor heeft Digiwijs 3.0 inlopen in verschillende wijken van de stad. Op elke inloop staan één of twee vrijwilligers die bezoekers verwelkomen en helpen bij diverse vragen. Deze functie is erg gevarieerd: het ene moment help je iemand die nieuwsgierig is naar een cursus en het volgende moment help je iemand bij een oefening op de computer of kijk je samen met een cursist naar zijn/haar laptop om een programma te starten. Ben je van alle markten thuis, gastvrij en flexibel? Dan past inloopdocent worden het beste bij jou! / Bekijk dan hier onze vacature

Over vrijwilligerswerk bij Digiwijs 3.0

Bij Digiwijs 3.0 is de inzet van vrijwilligers goed geregeld. Daarom hebben wij het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld. Wat dat betekent, lees je hier.

Logo keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij Digiwijs 3.0?

In onze Handleiding Vrijwilligers staat alle informatie die je nodig hebt als vrijwilliger.
Meer over ons vrijwilligersbeleid lees je in het document Vrijwilligersbeleid Digiwijs 3.0.

Wil je vrijwilliger bij ons worden?

Laat het ons weten: meld je aan via dit formulier.

Lees ook de Handleiding Vrijwilligers
en meer over ons Vrijwilligersbeleid.

Wat bieden wij?

  • Een uitdagende vrijwilligersfunctie met mooie ontmoetingen en ervaringen
  • Een starttraining om je op weg te helpen
  • De mogelijkheid om in de praktijk te leren
  • Een betrokken team van vrijwilligers en professionals
  • Coaching en training om meer (didactische) vaardigheden te ontwikkelen
  • De mogelijkheid om je steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de cursus
  • Een vrijwilligersvergoeding voor je inzet

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.
Of meld je aan via het aanmeldformulier.

Vrijwilliger Nick vertelt…

“Vrijwilligerswerk heeft een ongelooflijke charme!
Ik leer mensen kennen die ik anders nooit zou ontmoeten.”

lees het interview met Nick op: vrijwilligerswerkietsvoorjou.info