Help jij ons Utrechters digitaal vaardig te maken?

Bij Digiwijs 3.0 maken we Utrechters digiwijzer. Wij helpen ze om hun digitale vaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren. Zo vergroten de cursisten hun netwerk en openen wij hun wereld.

Zo maken wij Utrechters digitaal vaardig

Dit doen we met een enthousiast team van vijftig vrijwilligers en een net zo bevlogen team van betaalde medewerkers. Daar zijn we trots op.

We kunnen jouw hulp goed gebruiken!

De inwoners van Utrecht komen niet alleen met een computervraag of om te leren in een cursus, maar komen ook voor de sociale contacten. Je bent er voor hen niet alleen als coach/ vraagbaak, maar ook als mens! Wil je jouw (computer)kennis en ervaring delen met anderen, en wil je je persoonlijk ontwikkelen?

Joeri Weeda over vrijwilligerswerk bij Digiwijs

Aan het woord: Joeri Weeda, vrijwilligerscoördinator bij Digiwijs 3.0

Meld je aan als vrijwilliger bij DigiWijs!

Na jouw aanmelding hebben we eerst een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek vertellen wij wat het vrijwilligerswerk precies inhoudt en leren we elkaar kennen. Op deze manier ontdekken we of er een match is en of de verwachtingen over en weer op elkaar aansluiten. Als er wordt besloten om een samenwerking aan te gaan is dit wat wij bieden:

Wat bieden wij:

 • Een uitdagende vrijwilligersfunctie met veel sociale contacten.
 • Een starttraining om je goed voor te bereiden en te begeleiden.
 • Coaching en training om meer (didactische) vaardigheden te ontwikkelen en te groeien als vrijwilliger en als mens.
 • Een betrokken team van vrijwilligers en professionals.
 • Een aantrekkelijke vrijwilligersvergoeding.

Tijdsinvestering: minimaal 2 uur per week, van maandag tot en met donderdag. Overdag of in de avonduren. Op verschillende locaties in Utrecht. Een cursusperiode duurt max. 15 weken.

Interesse?

Neem dan contact op met Joeri Weeda, vrijwilligerscoördinator van DigiWijs.

telefoonnummer: 06 55 49 34 20
e-mail: joeri.weeda@wij30.nl

vrijwilliger docent – TEAM DIGICOACH

Lijkt het je leuk om computerlessen te geven aan Utrechters die het hard nodig hebben? Als Digicoach geef je les op het gebied van digitale (basis)vaardigheden aan een groep van maximaal 10 cursisten. De leervragen van de deelnemers, veelal ouderen en anderstaligen, zijn zeer uiteenlopend. Je geeft de cursus samen met een collega Digicoach. Wij verzorgen het lesmateriaal. Jij kan je daar snel op inwerken en jouw groep door de lesstof heen leiden. Veel cursisten zijn door taal, maatschappelijke positie en privé-situatie kwetsbaar. Aan de Digicoach is het de uitdaging om iedereen te bieden wat ze nodig hebben. Benodigde tijd: vanaf 2 uur per week.

Heb je een goede kennis van Windows, apps en MS Office en wil je onze deelnemers vanaf de basis leren omgaan met de computer? Ben je niet bang om voor een kleine groep te spreken? Dan is deze functie zeker iets voor jou! Kom dan ons team van DIGICOACHES versterken.

Inloop-Vrijwilliger- TEAM DIGIHELPER

Vind je het leuk om vragen over de computer, tablet of telefoon te beantwoorden? Het komt regelmatig voor dat cursisten of andere mensen uit de buurt nog met vragen zitten, of niet de mogelijkheid hebben om thuis te kunnen oefenen. Daarvoor heeft Digiwijs 3.0 digitale inloopspreekuren in verschillende bibliotheken van de stad. Op elke inloop staan één of twee vrijwilligers die bezoekers verwelkomen en helpen bij diverse vragen. Deze functie is erg gevarieerd: het ene moment help je iemand die nieuwsgierig is naar een cursus en het volgende moment help je iemand bij een oefening op de computer of kijk je samen met een cursist naar zijn/haar laptop om een programma te starten. Samen zet je dus stappen om de digitale vaardigheden van de bezoekers te vergroten! Benodigde tijd: vanaf 2 uur per week.

Heb je goede kennis van software, apps en social media, en vind je het leuk samen met onze deelnemers een oplossing te vinden voor hun vragen? Kom dan ons team versterken van DIGIHELPERS tijdens de digitale Inloop.

Technisch-Vrijwilliger – TEAM Digiwerkt

Weet je veel van IT en computers en vind je het leuk om de computers van Digiwijs up to date en draaiende te houden? Dan ben je bij team Digiwerkt zéér welkom. Digiwerkt houdt de computers van Digiwijs in orde en doet het nodige onderhoud. Als vrijwilliger zorg je ervoor cursisten er goed mee kunnen werken. Een belangrijke klus, want zonder computers kunnen wij geen cursussen geven! Benodigde tijd: vanaf 2 uur per week.

Ben je een IT’er en vind je het leuk om de computers van Digiwijs te onderhouden? Sluit je dan aan bij bij Team Digiwerkt!

Voor het kantoorteam van Digiwijs zoeken wij Social Media Vrijwilligers – Team DIGISOCIALS

DigiWijs is ook vertegenwoordigd op social media, maar dat kan meer en beter! Wij willen namelijk iedereen op de hoogte houden van wat wij doen. Ben je creatief en vind je het leuk om voor DigiWijs te pionieren op de socials? Benodigde tijd: vanaf 2 uur per week. We kunnen jouw hulp goed gebruiken.

Heb je goede kennis van software, apps en social media en draai je je hand niet om voor het schrijven en posten van content? Kom dan het kantoorteam van Digiwijs versterken als DIGISOCIAL.

vrijwilliger worden bij Digiwijs 3.0

Bij Digiwijs 3.0 is de inzet van vrijwilligers goed geregeld. Daarom hebben wij het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld. Wat dat betekent, lees je hier.

Logo keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij Digiwijs 3.0?

In onze Handleiding Vrijwilligers staat alle informatie die je nodig hebt als vrijwilliger.
Meer over ons vrijwilligersbeleid lees je in het document Vrijwilligersbeleid Digiwijs 3.0.

Wil je vrijwilliger bij ons worden?

Laat het ons weten: meld je aan via dit formulier.

Lees ook de Handleiding Vrijwilligers
en meer over ons Vrijwilligersbeleid.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende vrijwilligersfunctie met mooie ontmoetingen en ervaringen
 • Een starttraining om je op weg te helpen
 • De mogelijkheid om in de praktijk te leren
 • Een betrokken team van vrijwilligers en professionals
 • Coaching en training om meer (didactische) vaardigheden te ontwikkelen
 • De mogelijkheid om je steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de cursus
 • Een vrijwilligersvergoeding voor je inzet

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.
Of meld je aan via het aanmeldformulier.

Vrijwilliger Ron vertelt…

“Ik kan niet anders zeggen dat het geweldig is, om zo verrast te worden door de hele groep waar je drie maanden voor hebt gestaan”.

Bekijk hier het verhaal van onze vrijwilliger Ron.