Margreet van RTV-Utrecht bezoekt Digiwijs

Margreet van RTV-Utrecht ging afgelopen maand kijken bij Digiwijs 3.0 in De Strooij. Docenten van Digiwijs leren mensen allerlei dingen over het gebruik van computers, telefoons en tablets. Tijdens corona kan lesgeven natuurlijk niet op de normale manier. Maar het blijft belangrijk om mensen te bereiken. Want de behoefte om te computeren en in verbinding met anderen te komen is groot.

Om Digiwijs een beetje te helpen, regelt Margreet dat Digiwijs een filmpje van een les kan opnemen in de RTV-Utrecht studio. Docent Rudy Nijholt laat zien hoe je kan videobellen met WhatsApp.

JE WERELD GROTER MAKEN

Projectcoördinator Peter Haver legt uit waarom de lessen van Digiwijs juist nu zo belangrijk zijn: “Wij kunnen filmpjes maken die we op YouTube zetten, maar als je die YouTube-filmpjes niet kan openen, heb je er nog niets aan. Wij willen heel graag lessen geven – korte basislessen – over wat je nodig hebt om je wereld ietsje groter te maken. Ik denk dat het erg belangrijk is dat zoveel mogelijk mensen dat gaan leren. Want hun wereld wordt groter en groter als je dat kan.”

ONAFHANKELIJK VAN ANDEREN ZIJN

Zelf je weg weten met computers en internet zorgt er ook voor dat je niet afhankelijk bent van anderen. “Ik heb een smartphone, maar het meeste dat kan ik niet. Daarom ben ik hier voor een cursus en ik hoop dat dat goed gaat. Want het is vervelend, je moet steeds aan een andere vragen: wil je dit voor me doen, wil je effe dat voor me doen. Dan denken ze ook: komt hij weer aan. Daarom wil ik het zelf leren.” (cursist in het RTV-Utrecht filmpje)

Peter Haver legt aan Margreet uit waarom de lessen van Digiwijs juist nu zo belangrijk zijn.

Bekijk de uitzending van ‘Margreet: Samen voor Elkaar’ (12 december 2020) via de website van RTV-Utrecht.

MEER INFORMATIE

Meer instructievideo’s van Digiwijs kun je bekijken op onze YouTube-kanaal.

Onze nieuwe website staat online en daar zijn we trots op!

Eindelijk is het zo ver: een nieuwe, eigen website met helder en vernieuwd logo van Digiwijs 3.0, de aanbieder van computer- en inloopcursussen in de stad Utrecht. 

Alweer een drietal jaar is de aanwezigheid op het Internet van Digiwijs 3.0 te vinden onder WIJ 3.0. Digiwijs 3.0 wil vanaf 1 september zijn eigen gezicht laten zien om zo krachtiger te kunnen bijdragen aan de maatschappelijke functie die Digiwijs 3.0 voor de stad Utrecht als ambitie ziet: alle Utrechters DIGIWIJS maken!

Bekendheid over en bereikbaarheid van ons aanbod aan computercursussen is de belangrijkste drijfveer om een eigen webstek op te zetten. Niet alleen voor het grote publiek, maar juist ook voor onze sociaal-maatschappelijke partners, die immers actieve deelname aan het maatschappelijk leven – waaronder Digitale Onafhankelijkheid – als kernwaarde in hun beleid voeren, zal de site een centraal punt in het web van organisaties binnen de stad Utrecht vormen.

Doorverwijzers krijgen in één oogopslag een overzicht van onze cursusaanbod en kunnen geïnteresseerden meteen online aanmelden. Ook het publiek zelf kan zich rechtstreeks aanmelden.

De site is door zijn heldere opzet eenvoudig en laagdrempelig. De kleurstelling en het vernieuwde logo staan voor helderheid, eenvoud en daadkracht.

Dat is wie we zijn en wat we willen uitstralen!

Wethouder komt certificaten uitreiken

Op 10 juli zal wethouder Diepeveen als wijkwethouder van Overvecht certificaten uitreiken aan cursisten die een cursus goed hebben doorlopen. Noteer alvast:

11:15 – Inloop 
11:30 – Welkom aan wethouder
11:45 – Uitreiking Certificaten 
12:00 – Bijdrage van DOCK, Taal doet Meer en Bibliotheek Utrecht
12:20 – Vragen stellen/Lunch
12:30 – Afronding

Locatie: Stroyenborchdreef 12