Het Digitaal Meedoen Pakket is van start gegaan in de Gemeente Utrecht. 

Eindelijk kunnen we het met jullie delen. De pilot Digitaal Meedoen dat is bedacht door Alliantie Digitaal Samenleven is al een week geleden begonnen! In Utrecht worden namelijk 100 van deze pakketten uitgedeeld aan mensen die het zich niet kunnen veroorloven.

Om het duidelijk te maken: het Digitaal Meedoen Pakket is een project dat is bedacht door de gemeente in samenwerking met KPN en VodafoneZiggo, waarbij een internetabonnement wordt aangeboden. Als je je nu afvraagt waarom wij hierbij betrokken zijn, maak je geen zorgen, ik leg het graag voor je uit. Wij, als Digiwijs, zorgen ervoor dat we de juiste mensen selecteren voor dit pakket en dus de werving verzorgen. Daarnaast bieden wij alle deelnemers een cursus aan om het internet beter te leren begrijpen en indien nodig een gratis computer.

Voorwaarden om mee te doen

Je kon het misschien al een beetje afleiden uit de introductiepagina, maar om het duidelijk te stellen, het is belangrijk dat jij of de betreffende persoon in de omgeving niet beschikt over een bestaand internetabonnement op het huisadres. Dit betekent dus dat je wel in het bezit mag zijn van een telefoonabonnement, maar geen wifi.

Daarnaast is het ook belangrijk om in het bezit te zijn van een U-pas. Wij bieden het Meedoen Pakket alleen aan voor mensen die het echt nodig hebben.

De laatste voorwaarde is dat de persoon woonachtig is in de omgeving van Utrecht, wat betekent dat het om de gemeente gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wijken zoals Zuilen, Overvecht, Kanaleneiland en nog veel meer die er recht op hebben!

Belangrijke informatie 

Zoals al eerder genoemd is het een pilot, wat helaas betekent dat we niemand kunnen garanderen dat het abonnement na de minimale looptijd van een jaar wordt verlengd. Dit betekent dus dat jij of de persoon die deelneemt aan de pilot na een jaar weer zonder internet kan zitten. Als het toch wordt verlengd, kunnen we ook geen garanties geven over de prijs. Het is niet duidelijk of de prijs hetzelfde blijft, duurder wordt of goedkoper.

Dit betekent dat het na een jaar kan stoppen. De vraag is dan wat je moet doen met de computer. Maak je geen zorgen! Je hoeft die niet terug te brengen of in te leveren. Bij aanschaf word jij de nieuwe eigenaar met jaren garantie van het ICT-werkbedrijf van WIJ3.0.

Vrijwilligers:

Natuurlijk spelen onze vrijwilligers ook een rol.We raden iedereen aan om tijdens de lessen hierover te praten, maar onze inlopers in verschillende bibliotheken in Utrecht bieden ook hulp aan door te helpen met het invullen van het aanvraagformulier.

Ken jij dus iemand die dit hard nodig heeft? Meld hem aan of stuur een e-mail naar digiwijs@wij30.nl of kom langs bij één van onze inlopen.