Waar gaan de gedoneerde laptops heen?

Bedrijven kunnen bij ons laptops doneren om zo hun social return te voltooien of om iets terug te doen voor de maatschappij. De laatstgenoemde organisatie die hun laptops doneerde deed een forse bijdrage. Zo doneerden zij 50 laptops aan ons en de Utrechtse Uitdaging, ieder 25. Maar de grootste vraag is wat er gebeurt met jouw gedoneerde laptops?

Een hartje boven een gedoneerde laptop met een roze achtergrond.

Reparatie en resetten van gedoneerde laptops. 

Voordat er iets gebeurt met de gedoneerde laptops, zorgen wij als organisatie er altijd voor dat alle gegevens worden verwijderd en dat er niets achterblijft. (Veel organisaties doen dit al zelf en dat is ook prima.) Nadat de hele laptop gewiped is, voert onze partner ICT-Werkbedrijf, een bedrijf dat ook, net als wij, onderdeel is van WIJ3.0, eventuele reparaties uit.

Gebruik Gedoneerde laptops.

Nadat de laptops klaar voor gebruik zijn, kunnen ze op drie manieren worden ingezet;

Cursus Laptop: 

  • De laptop wordt gebruikt tijdens de cursussen door cursisten die zich aanmelden bij Digiwijs. 
Een man die zijn gedoneerde laptops, toetsenbord, koptelefoon en ander materiaal aflevert in een doos

 Nieuw Leven: 

  • bijna alle laptops gaan hier naartoe. Ze worden weggegeven aan mensen die geen laptop kunnen betalen en op een wachtlijst staan, die al is opgelopen tot meer dan 250 wachtenden. We kunnen dus niet iedereen voorzien van een laptop. Sommige mensen wachten al jaren.

Doneer laptops: 

Heb je een oude laptop thuis staan of ga je hem vervangen? Denk er dan eens over na om hem te doneren! Ben je een bedrijf of organisatie die laptops gaat vervangen, neem dan gerust contact met ons op. De laptops die voor jullie als oud worden beschouwd, zijn voor ons gloednieuw!

Wie staan er op de wachtlijst voor een laptop: 

Op de wachtlijst staan diverse mensen. Vaak hebben mensen die nog geen laptop hebben ook weinig digitale kennis. Dit betekent vaak dat zij niet kunnen meekomen in de huidige maatschappij. Deze mensen zijn vaak anderstalig of hebben een achterstand op de arbeidsmarkt. Wil jij deze groep mensen helpen? Misschien is vrijwilliger worden bij Digiwijs iets voor jou!