Wat ga ik doen als vrijwilligersdocent?

Digiwijs is een organisatie die zich inzet om de digitale kloof te verkleinen. Dit doen wij door verschillend vrijwilligerswerk, zoals vrijwilligersdocent en inloper. Op deze pagina gaan wij jou alles vertellen over wat jou te wachten staat als je vrijwilligerswerk wilt doen bij Digiwijs. Daarnaast lees je hier hoe vrijwilligers denken over ons als organisatie en hoe het proces verloopt als jij eenmaal aangeeft geïnteresseerd te zijn in vrijwilligerswerk. Digiwijs is in heel Utrecht actief, zo zitten wij in de wijken Overvecht, Kanaleneiland, Zuilen, Neude, Lunetten en Hoograven.

Wat zijn de taken van een vrijwilligersdocent bij Digiwijs

In deze video vertelt onze vrijwilliger Jelle over zijn werkzaamheden bij Digiwijs. Zo vertelt hij onder andere dat hij elke week aan één groep lesgeeft. Als vrijwilliger bij Digiwijs ben je twee uur per week bezig. Dit kan ook meer zijn als je dat zelf wilt, maar als vrijwilliger-docent geef je één keer per week les. Een cursus duurt maximaal tien weken. Dit betekent dus dat jij als vrijwilliger niet een heel jaar actief hoeft te zijn en zelf bepaalt wanneer jij les kunt geven. In de video vertelt Jelle verder over welke mensen een cursus volgen bij ons en wie jij dus helpt. Daarnaast vertelt Jelle waarom hij vrijwilliger is geworden bij Digiwijs.

Onze vrijwilliger Jelle vertelt over zijn taken en ervaringen als docent.

Ontmoet vrijwilligersdocent Ron Molina

In de video (links) vertelt Ron over zijn werkzaamheden als vrijwilligersdocent en inloper. Ron is één van onze meest actieve vrijwilligers. Hij is al enkele jaren betrokken bij Digiwijs. Ron begon met vrijwilligerswerk bij Digiwijs toen hij merkte dat hij veel tijd overhad sinds de kinderen uit huis waren. Met zijn vrije tijd wilde hij iets terugdoen voor de maatschappij. Sinds zijn komst bij Digiwijs is Ron niet meer weg te denken bij onze organisatie.

Ron vertelt over hoe hij terecht is gekomen bij digiwijs en zijn ervaringen als docent.

Ontmoet Joeri Weeda, onze vrijwilligerscoordinator

Krijg een beeld van wie de vrijwilligerscoördinator is bij Digiwijs, namelijk onze Joeri Weeda! In deze uitgebreide video (zie hieronder) krijg je een klein kijkje in Joeri’s leven en wat hij precies doet voor Digiwijs en de vrijwilligers. Heb je meer vragen over Joeri of wil je een keer met hem praten? Mail dan naar joeri.weeda@wij30.nl.

Zet je in als vrijwillgersdocent

Als Digicoach geef je les op het gebied van digitale (basis)vaardigheden aan een groep van maximaal 10 cursisten. De leervragen van de deelnemers, veelal ouderen en anderstaligen, zijn zeer uiteenlopend. Je geeft de cursus samen met een collega Digicoach. Wij verzorgen het lesmateriaal. Jij kan je daar snel op inwerken en jouw groep door de lesstof heen leiden. Veel cursisten zijn door taal, maatschappelijke positie en privé-situatie kwetsbaar. Aan de Digicoach is het de uitdaging om iedereen te bieden wat ze nodig hebben. Benodigde tijd: vanaf 2 uur per week.

Heb je een goede kennis van Windows, apps en MS Office en wil je onze deelnemers vanaf de basis leren omgaan met de computer? Ben je niet bang om voor een kleine groep te spreken? Dan is deze functie zeker iets voor jou! Kom dan ons team van DIGICOACHES versterken.

Alle geweldigen bonussen als vrijwilliger bij Digiwijs

 • Vrijwilligersvergoeding
 • Gratis evenementen zoals pubquizzen, feesten en een kersteditie
 • Gratis trainingen om te groeien als vrijwilliger en als persoon
 • Gratis workshops die je kunt volgen
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan onze vrijwilligerscommunity
 • Een laptop van Digiwijs (indien je er een wilt hebben)
 • Geweldige vrijwilligerscadeaus

Ontdek aan wie jij les geeft

Ontmoet een van onze cursisten die jou meeneemt in haar persoonlijke verhaal over wat er in haar leven is gebeurd en hoe het begrijpen van de computer en het volgen van cursussen bij Digiwijs haar verder heeft geholpen. Edlin laat zien waarom het zo belangrijk is dat mensen les krijgen in het begrijpen van een computer.

Meld je aan als vrijwilligersdocent

Vul onderstaand formulier in, en we nemen contact met je op na ontvangst. Het invullen van dit formulier betekent nog niet dat je meteen aan de slag gaat als vrijwilliger. Eerst nemen wij contact met je op om de mogelijkheden samen te bespreken!

Heb je een vraag? Neem dan contact op:

  voornaam

  achternaam

  geslachtmvanders

  geboortedatum

  adres

  postcode

  woonplaats

  telefoon

  e-mailadres (verplicht)

  Wat is je motivatie om digitaal vrijwilliger te worden bij Digiwijs 3.0?

  Stuur eventueel een CV of motivatiebrief toe als bijlage

  Op welke dagen/dagdelen ben je beschikbaar?

  maandagochtendmiddagavondniet

  dinsdagochtendmiddagavondniet

  woensdagochtendmiddagavondniet

  donderdagochtendmiddagavondniet

  vrijdagochtendmiddagavondniet

  Opmerkingen​​

  Bekijk hier onze Privacyverklaring.

  Takenpakket van een vrijwilligersdocent in het kort:

  • Als vrijwilliger ben je twee uur per week actief.
  • Je werkt samen met een andere docent, dus je staat er niet alleen voor.
  • Je geeft les over computerbasisvaardigheden, waaronder het opzetten van een e-mail, surfen op het internet, gebruik van Google Drive en Word.
  • Je bent interactief bezig met de cursisten.
  • Je bent inzetbaar voor minimaal acht weken (je kiest zelf wanneer)
  • Je brengt de lesstof op een goede manier over.
  • Je hebt geduld met de doelgroep.
  Meld je aan als vrijwilliger

  In welke wijken zijn wij actief?

  • Overvecht
  • Kanalen-eiland
  • Zuilen
  • Leidsche Rijn
  • Neude
  • Ondiep
  • Hoograven
  • Lunetten

  Vragen? Neem contact met ons op!

  Ghanadreef 2
  3564 EK Utrecht

  Telefoon: 030-878 15 35 (maandag t/m donderdag)
  Email: digiwijs@wij30.nl