Leuke vrijwilligersvacature in Bibliotheek Zuilen

Digiwijs 3.0 zoekt 2 nieuwe Inloopvrijwilligers in de bibliotheek Zuilen in Utrecht (Zwanevechtlaan 4) op woensdag van 10.00 – 12.00 uur. Deze inloop maakt deel uit van het Digitaalhuis.

Wat ga je doen? Het komt regelmatig voor dat cursisten of andere mensen uit de buurt met vragen over de computer zitten, of niet de mogelijkheid hebben om thuis te kunnen oefenen. Daarvoor heeft Digiwijs 3.0 digitale inloopspreekuren in verschillende bibliotheken van de stad. Op elke inloop staan één of twee vrijwilligers die bezoekers verwelkomen en helpen bij diverse vragen. Deze functie is erg gevarieerd: het ene moment help je iemand die nieuwsgierig is naar een cursus en het volgende moment help je iemand bij een oefening op de computer of kijk je samen naar zijn/haar laptop om een programma te starten. Samen zet je dus stappen om de digitale vaardigheden van de bezoekers te vergroten! Benodigde tijd: vanaf 2 uur per week. Een goede basiskennis van computers, smartphones en apps is voldoende.

Lijkt het je leuk om in Zuilen van betekenis te zijn en heb je tijd op woensdag van 10.00- 12.00 uur, meld je dan hier aan.