Digiwijs ontvangt keurmerk voor goed vrijwilligersbeleid

Op dinsdag 13 juli vierden we bij Digiwijs een klein feestje. Dat deden we niet alleen om de zomersluiting in te luiden. Wethouder Anke Klein was namelijk aanwezig om het NOV-keurmerk ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld‘ officieel uit te reiken.

Vrijwilligers in het zonnetje

Digiwijs heeft het keurmerk gekregen vanwege een goed geregeld beleid voor vrijwilligers en daar zijn we trots op! Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat er voor alle vrijwilligers goede regelingen zijn, helder beleid en duidelijke afspraken. Jaarlijks werkt Digiwijs 3.0 met zo’n 60 vrijwilligers die groepen bewoners les geven in digitale vaardigheden. Het keurmerk biedt alle zekerheid op een goede samenwerking.

De vrijwilligers van Digiwijs hebben een moeilijk jaar achter de rug, waarin weinig cursussen gegeven konden worden. Hopelijk kunnen zij binnenkort weer vol aan de slag, want dat is nodig. Als de beperkingen vanwege corona iets hebben aangetoond, dan is het wel dat digitale vaardigheden bijzonder belangrijk zijn. De behoefte aan cursussen is groter dan ooit!