Duolingo Introduceert Videobellen met personages: Een Gamechanger voor het Oefenen van Je Taalvaardigheden?

Duolingo plushie lily die video belt met een jonge vrouw om haar taalvaardigheden te oefenen.

Duolingo krijgt binnenkort een nieuwe functie, namelijk de mogelijkheid om je taalvaardigheden te oefenen via videobellen.

Tijdens Duocon (de naam van het online event van Duolingo) kondigde de taalleerapp aan dat zij een nieuwe functie toevoegen. Het doel van deze functie is dat gebruikers van de Duolingo-app videogesprekken kunnen voeren met het personage (in de afbeelding hierboven) in de taal die zij leren. Hiermee wil Duolingo ervoor zorgen dat de geleerde stof, die gebruikers nu alleen kunnen leren via opdrachten en huiswerk, ook in de praktijk geoefend kan worden, zodat ze hun taalkennis beter ontwikkelen.

Er zit wel een maar aan de nieuwe functie: deze kan alleen gebruikt worden door mensen die het Duolingo Max-abonnement hebben afgesloten. Voor nu is deze functie beschikbaar in drie talen: Engels, Spaans en Frans. Later komen ook onder andere Duits en Portugees beschikbaar. Wanneer de Nederlandse taal beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend.

Wat is DUOLINGO en hoe helpen zij met mijn taalvaardigheden te oefenen?

Duolingo is een populaire, gratis app die taalonderwijs toegankelijk maakt via interactieve lessen. Gebruikers kunnen meer dan 40 talen leren, waaronder Engels, Spaans, Frans en Nederlands. Het platform biedt speelse manieren om gebruikers hun taalvaardigheden te laten oefenen in lezen, schrijven, luisteren en spreken, en moedigt consistentie aan met dagelijkse doelen en beloningen.

Voor mensen die Nederlands als tweede taal leren is Duolingo erg nuttig, omdat het leren op eigen tempo mogelijk maakt en grammaticale concepten en woordenschat in hapklare brokken aanbiedt. De app gebruikt herhaling om de kennis te versterken en biedt bovendien uitspraaktraining, wat essentieel is voor taalverwerving. Duolingo biedt de mogelijkheid om foutloos te oefenen zonder druk, wat zelfvertrouwen opbouwt. Daarnaast is het een flexibel leermiddel dat op elk moment van de dag gebruikt kan worden, waardoor mensen de kans krijgen om extra oefening buiten de lessen te integreren in hun dagelijkse routine, passend bij verschillende taalniveaus.

Wil je meer manieren ontdekken om je taalvaardigheden te oefenen? Lees dan wat mogelijk is bij Digiwijs door hier te klikken